Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto… více o Krémeš jednoduchý
Jednoduchý segedín Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a… více o Jednoduchý segedín
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Toasty, jaké jste ještě neviděli! Japonská designérka dělá z… Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat.… Celý článek
Fenomén houbaření: Proč je vlastně sbírání hub v Česku tak… Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým… Celý článek
Masové speciality ze Šumavy: Víte, jak se dělá boubínské kuře,… Šumavská příroda je sice drsná, ale také velmi krásná a bohatá na spoustu surovin. Odjakživa… Celý článek
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový… Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Chundelka – polévka Ze strouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme… více o Chundelka – polévka
Švestkový koláč s tvarohem Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Špagety se sojovým masem Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po… více o Špagety se sojovým masem
Piškotovo-bebečkové řezy (co dům… Piškot Ušleháme bílky s cukrem, žloutky s olejem (může být i víc lžic), přidáme mouku s práškem do pečiva a drceným… více o Piškotovo-bebečkové řezy (co dům dal)
Kuřecí maso se sýrem v římském… Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Mleté v listovém těstě Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Mleté maso na havajský způsob Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě… více o Mleté maso na havajský způsob
Boloňská omáčka Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
Linecký koláč mlsné Ivy Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené ve folii dáme odpočinout na 30 minut do lednice. Spařené a… více o Linecký koláč mlsné Ivy
Zapékaná kuřecí prsa Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky,… více o Zapékaná kuřecí prsa
Tvarohová kuličková buchta Máslo, cukr a vejce vyšleháme, přidáme kakao a zasypeme moukou s práškem do pečiva a vypracujeme ručně těsto.… více o Tvarohová kuličková buchta
Sladké mušle Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle