- na hluboký plech s pečícím papírem natřít rovnoměrně tenkou vrstvu těsta (těsto by mělo vystačit na tři plechy - tudíž tři obdélníkové placky, nebo 2 a půl)
- předpřipravte si ty namazané papíry, je to pak rychlé, peče se při 170°C 6-8 min jedna placka
- po vychladnutí si placky překrájejte napůl (těsto by mělo vyjít na 5-6 vrstev) a okrojte na stejné velikosti
- okrojky si rozdrolte vedle do misky na pozdější použití
KRÉM
NENÍ TŘEBA VAŘIT V PLECHU 3 HODINY, ANI VYŠLEHÁVAT JIŽ KARAMELIZOVANÉ S MÁSLEM
- rozpuste si v rendlíku máslo, stahněte plotnu na čtvrteční výkon
- přidejte lžíci medu a pak nalijte salko a promíchejte
- chvilku u toho postujte, jakmile začne směs pobublávat MÍCHEJTE, vydržte a míchejte několik minut do zhnědnutí a máte zašlehaný zkaramelovaný krém s máslem - hladký, rychlý a výborný :)
... a nyní už jen postupně střídejte placky s krémem a na závěr boky a vrch ozdobte nadrolenými zbytky těsta a navrch třeba sekané mandle
POZOR ... první den bude medovník suchý a ne s takovou chutí jak jste zvyklí, proto vydržte a nechte odležet alespoň do druhého dne, aby se vám chutě a vlhkost proležela - i když u nás už se půlka sní už první den :/ :D
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček