Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala navrch nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje – tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečicím papíru v troubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)