Jednoduchý pečený losos

1.56

hodnoceno: 9
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • olivový olej
    • česnek
    • petrželka
    • citron
    • 1
      ks losos

Postup přípravy receptu

  • Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
  • Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala navrch nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje – tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
  • Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečicím papíru v troubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: