Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala navrch nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje – tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečicím papíru v troubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky