Jednoduchý segedín

3.12

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks cibule
    • 0,2
      l mléko
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu. Ačkoliv je kýta sušší maso, delším vařením krásně změkne a nemusíme z masa okrajovat tlusté kousky.
  • Když je maso měkké, tak guláš zjemníme mlékem a popřípadě dochutíme kořením. Vmícháme zelí a necháme probublat. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: