Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně neroztaje a voda se téměř neodpaří. Dále přidáme utřený česnek, vajíčko a posolíme. Za stálého míchání necháme vejce srazit. Ve finále zahustíme strouhankou a odstavíme. Podáváme teplé jako přílohu k masu, ke knedlíkům nebo k bramborovým kroketám.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře