g
majonéza
(lze zkombinovat s tučnou zakysanou smetanou), cca 150 -
sůl
nebo Vegeta dle chuti
pepř mletý
dle chuti
lák z okurek
dle potřeby
Postup přípravy receptu
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená pevná rajčata. Pokud je salát hodně hustý, můžeme ho naředit troškou láku z okurek. Salát necháme krátce proležet a vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem, dozdobíme dle chuti a fantazie.
Klasická rajčata můžeme nahradit pokrájenými cherry rajčátky. Jako obměnu můžeme do salátu také přidat jemně pokrájený, dobře vyuzený tvrdý salám (Turista, Vysočina - cca 70 gramů).
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem