Jednoduchý zapečený hermelín

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • paprika - sladká
    • chleba nebo brambory jako příloha
    • hermelín
    • pepř celý
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z vrchu i po stranách hermelínu. Přidáme pár kuliček pepře, asi 3–5 ks. Z vrchu posypeme sladkou paprikou a zakápneme olejem. Hermelín zabalíme zpět do původního obalu a dáme do trouby. Doba pečení záleží na tom, jak chcete mít hermelín rozměklý. 10 minut ve vyhřáté troubě znamená měkký střed, ale pevnou hmotu. Já nechávám hermelín i 20–30 minut. Hermelín sice ztratí původní formu, ale skvěle chutná a pohodlně se do něj namáčí zvolená příloha.
  • Doporučuji brambory nebo chléb.
Zařazení: Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: