Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z vrchu i po stranách hermelínu. Přidáme pár kuliček pepře, asi 3–5 ks. Z vrchu posypeme sladkou paprikou a zakápneme olejem. Hermelín zabalíme zpět do původního obalu a dáme do trouby. Doba pečení záleží na tom, jak chcete mít hermelín rozměklý. 10 minut ve vyhřáté troubě znamená měkký střed, ale pevnou hmotu. Já nechávám hermelín i 20–30 minut. Hermelín sice ztratí původní formu, ale skvěle chutná a pohodlně se do něj namáčí zvolená příloha.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)