2.82
Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili.… více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Koření vetřeme do… více o Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory
Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost. Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci… více o Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme… více o Szigligetská roláda
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme… více o Čtyřvrstvý koláč
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl. Do mixéru dáme… více o Dort Jadran
Do větší mísy dáme jen 250 g hladké mouky, sádlo, sůl a zpracujeme nejprve tak, aby to byla jemná drobenka. Pak pomalu… více o Mexické placky tortillas z mouky
Cibuli a salám nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a… více o Pizza z tvarohového těsta
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme,… více o Pomazánka z drůbků
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou a přivedeme k varu Sebereme pěnu která se… více o Rybí polévka
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou.… více o Staročeská vepřová kýta
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo,… více o Vepřový gulášek
1. Do vlažného mléka dáme kvasnice a trochu cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, žloutky,… více o Koláče od maminky
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.