Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku.
Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní cibulky a vše osolíme a opepříme. Přiklopíme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme dusit do předehřáté trouby na 200 °C. Dusíme přiklopené zhruba 1,5 hodiny a průběžně podléváme vývarem.
Zhruba po 90 minutách odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem.
Šťouchané brambory smícháme se smaženou cibulkou a špekem pro lepší chuť.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu