Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory

2.82

hodnoceno: 17
Příprava: 240 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 500
      ml hovězí vývar nejlépe vývar z kostí
    • 3
      ks kořenová zelenina celer, petržel, mrkev
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 6
      ks jehněčí kolínka

Postup přípravy receptu

  • Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku.
  • Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní cibulky a vše osolíme a opepříme. Přiklopíme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme dusit do předehřáté trouby na 200 °C. Dusíme přiklopené zhruba 1,5 hodiny a průběžně podléváme vývarem.
  • Zhruba po 90 minutách odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem.
  • Šťouchané brambory smícháme se smaženou cibulkou a špekem pro lepší chuť.
Zařazení: Jehněčí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: