Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení maso přelíváme šťávou, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř hotové, přidáme kečup, promícháme se šťávou a během pečení maso několikrát šťávou polijeme. Pečené maso nakrájíme na plátky, klademe na teplý talíř a přelijeme šťávou.
Příloha: hranolky, krokety nebo opečené brambory se zeleninovým salátem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou