Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
2.73
hodnoceno: 11
Příprava:120 minut
Porce:5
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
8
ks
brambory
větší
sůl
4
lžíce
hořčice plnotučná
1
dl
voda
4
lžíce
hladká mouka
1
lžíce
petrželka
2
dl
červené víno
1
ks
zakysaná smetana
100
g
uzená slanina
1
kg
jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí pečeni a dáme do pekáčku. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a podlijeme vodou.
Dáme do vyhřáté trouby na 170 stupňů, přikryjeme alobalem a pozvolna pečeme.
Během pečení poléváme výpekem z masa.
Když je maso poloměkké, přidáme na maso 2 dl červeného vína a opět pokračujeme v pečení a zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.
Mezitím, co se maso peče, připravujeme přílohu. Uvaříme brambory ve slupce. Brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na čvrtky, které opečeme na troše oleje. Brambory nesolíme.
Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej z výpeku. Výpek slijeme přes jemné sítko do kastrůlku, přidáme hladkou mouku a dobře mícháme jíšku dohladka. Potom přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme servírovat.
Pečeni nakrájíme na plátky, přidáme pečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky