Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína

2.73

hodnoceno: 11
Příprava: 120 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 8
      ks brambory větší
    • sůl
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      dl voda
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce petrželka
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 100
      g uzená slanina
    • 1
      kg jehněčí kýta

Postup přípravy receptu

  • Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí pečeni a dáme do pekáčku. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a podlijeme vodou.
  • Dáme do vyhřáté trouby na 170 stupňů, přikryjeme alobalem a pozvolna pečeme.
  • Během pečení poléváme výpekem z masa.
  • Když je maso poloměkké, přidáme na maso 2 dl červeného vína a opět pokračujeme v pečení a zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.
  • Mezitím, co se maso peče, připravujeme přílohu. Uvaříme brambory ve slupce. Brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na čvrtky, které opečeme na troše oleje. Brambory nesolíme.
  • Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej z výpeku. Výpek slijeme přes jemné sítko do kastrůlku, přidáme hladkou mouku a dobře mícháme jíšku dohladka. Potom přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme servírovat.
  • Pečeni nakrájíme na plátky, přidáme pečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Zařazení: Jehněčí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: