Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
2.73
hodnoceno: 11
Příprava:120 minut
Porce:5
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
8
ks
brambory
větší
sůl
4
lžíce
hořčice plnotučná
1
dl
voda
4
lžíce
hladká mouka
1
lžíce
petrželka
2
dl
červené víno
1
ks
zakysaná smetana
100
g
uzená slanina
1
kg
jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí pečeni a dáme do pekáčku. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a podlijeme vodou.
Dáme do vyhřáté trouby na 170 stupňů, přikryjeme alobalem a pozvolna pečeme.
Během pečení poléváme výpekem z masa.
Když je maso poloměkké, přidáme na maso 2 dl červeného vína a opět pokračujeme v pečení a zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.
Mezitím, co se maso peče, připravujeme přílohu. Uvaříme brambory ve slupce. Brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na čvrtky, které opečeme na troše oleje. Brambory nesolíme.
Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej z výpeku. Výpek slijeme přes jemné sítko do kastrůlku, přidáme hladkou mouku a dobře mícháme jíšku dohladka. Potom přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme servírovat.
Pečeni nakrájíme na plátky, přidáme pečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem