Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a promícháme. Do směsi vložíme steaky a necháme uležet přes noc v chladu. Potom obalíme slaninou, převážeme provázkem, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 170 stupňů necháme ještě 8–10 minut dojít (dle toho, jak je chceme mít propečené).
Mrkev s celerem a cibulí očistíme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi po výpeku z masa, přidáme zbylé koření, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a zeleninu propasírujeme. Dochutíme marmeládou, povidly, octem a solí. Omáčkou steaky přelijeme.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky