Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a promícháme. Do směsi vložíme steaky a necháme uležet přes noc v chladu. Potom obalíme slaninou, převážeme provázkem, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 170 stupňů necháme ještě 8–10 minut dojít (dle toho, jak je chceme mít propečené).
Mrkev s celerem a cibulí očistíme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi po výpeku z masa, přidáme zbylé koření, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a zeleninu propasírujeme. Dochutíme marmeládou, povidly, octem a solí. Omáčkou steaky přelijeme.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami