Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a promícháme. Do směsi vložíme steaky a necháme uležet přes noc v chladu. Potom obalíme slaninou, převážeme provázkem, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 170 stupňů necháme ještě 8–10 minut dojít (dle toho, jak je chceme mít propečené).
Mrkev s celerem a cibulí očistíme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi po výpeku z masa, přidáme zbylé koření, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a zeleninu propasírujeme. Dochutíme marmeládou, povidly, octem a solí. Omáčkou steaky přelijeme.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky