Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a promícháme. Do směsi vložíme steaky a necháme uležet přes noc v chladu. Potom obalíme slaninou, převážeme provázkem, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 170 stupňů necháme ještě 8–10 minut dojít (dle toho, jak je chceme mít propečené).
Mrkev s celerem a cibulí očistíme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi po výpeku z masa, přidáme zbylé koření, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a zeleninu propasírujeme. Dochutíme marmeládou, povidly, octem a solí. Omáčkou steaky přelijeme.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete