Zeleninová polévka V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Vše podusíme. Poté zalijeme… více o Zeleninová polévka
Zeleninová polévka mňam Kmín a zeleninu na másle osmažte. Přidejte vařící vodu. Vařte, dokud zelenina nezměkne. více o Zeleninová polévka mňam
Vynikající zeleninová polévka Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou a… více o Vynikající zeleninová polévka
Jak přeměnit kuchyni na spojence v hubnutí? Zbavte se pokušení Vaše kuchyně může být jedním z největších nepřátel při snaze zhubnout. Ale můžete to snadno… Celý článek
Na začátku, nebo na konci vaření? Naučte se tři jednoduchá… Koření a bylinky jsou nezbytnou součástí každého dobrého jídla a správné načasování jejich… Celý článek
Vše o medvědím česneku: Kde ho hledat, jak ho poznat, co z něj… Medvědí česnek je jedna z prvních rostlin, které vám po zimě dodají sílu a vitaminy a pomohou… Celý článek
Bramborová kaše nemusí být nudná: Zkuste bylinkovou, luxusní,… Bramborová kaše patří mezi oblíbené přílohy. Většinou ji známe na klasický způsob s máslově… Celý článek
Bramborová musaka Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou… více o Bramborová musaka
Jogurtové knedlíky s jahodami Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou… více o Jogurtové knedlíky s jahodami
České lasagne :) Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek,… více o České lasagne :)
Medovník podle oka a chuti … Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem.… více o Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Velikonoční medové řezy Mouku prosejeme na vál. Ostatní suroviny svaříme ve vodní lázni, jedlou sodu přidáme nakonec. Teplou směs zpracujeme s… více o Velikonoční medové řezy
Italské žampiony na gril Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra. Z uvedených ingrediencí… více o Italské žampiony na gril
Pečený bůček s drůbežími játry na… Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Makové třílístky Mouku smíchat s cukrem, přidat rozšlehané vejce, změklé máslo, mák a dobře zpracovat na hladké těsto. Postupně tvarovat… více o Makové třílístky
Houbová polévka Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky… více o Houbová polévka
Zapečená cuketa Do tukem vymazané zapékací mísy dáme brambory nakrájené na plátky. Posypeme grilovacím kořením. Na to dáme anglickou… více o Zapečená cuketa
Banánovo - čokoládové řezy Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s 3 lžícemi moučkového cukru. Po zašlehání cukru vmícháme polohrubou… více o Banánovo - čokoládové řezy
Prokládaný banánový dort Pudingové prášky smícháme s mlékem i cukrem a na mírném ohni vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Do skleněné… více o Prokládaný banánový dort