Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.
Připravíme si krém. Do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou