Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.
Připravíme si krém. Do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory