Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.
Připravíme si krém. Do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák