Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme pudinkový prášek. Bílkový sníh vmícháme do tvarohu.
Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát o velikosti 35×25 cm. Jeden potřeme tvarohovou náplní a na povrch položíme druhý plát těsta.
Těsto propícháme vidličkou. Pečeme při 180 stupních 40 minut. Vychladlé nakrájíme na porce a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka