Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme pudinkový prášek. Bílkový sníh vmícháme do tvarohu.
Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát o velikosti 35×25 cm. Jeden potřeme tvarohovou náplní a na povrch položíme druhý plát těsta.
Těsto propícháme vidličkou. Pečeme při 180 stupních 40 minut. Vychladlé nakrájíme na porce a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely