3.75
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech. Je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si namáčet… více o Tvarohové řezy
Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme. Válíme nejlépe přes… více o Tvarohové řezy
Polévky jsou v zimě skvělým pomocníkem v boji s nevlídným počasím, ale i nepříjemnými virózami… Celý článek
Když teploty klesnou pod nulu a mráz zalézá až pod kůži, člověk hledá, čím by se zahřál.… Celý článek
Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin.… Celý článek
Víkend je ideální chvíle na to si dopřát královskou snídani, na kterou ve všední dny není… Celý článek
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do… více o Obrácený koláč
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20minut odpočinout. Pak ho… více o Nutelové rohlíčky
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. … více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Připravíme krém: změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého… více o Malakův dort
**Těsto:** Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a… více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu… více o Zelné řízky
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní… více o Krupicové flameri
Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170°C. Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku,… více o Cookies po francouzsku
Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C. více o Nakládané feferonky (kozí rohy)
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a… více o Bleskový třepací dort
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat.… více o Dort "Adélka"