Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme pudinkový prášek. Bílkový sníh vmícháme do tvarohu.
Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát o velikosti 35×25 cm. Jeden potřeme tvarohovou náplní a na povrch položíme druhý plát těsta.
Těsto propícháme vidličkou. Pečeme při 180 stupních 40 minut. Vychladlé nakrájíme na porce a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)