Jemné tvarohové řezy zdobené šlehačkou

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: 70 minut
Porce: 4
Kalorie: 1 381 kJ

Suroviny

  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk Hera
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžíce citronová kůra
  • Zdobení
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  • Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
  • Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme pudinkový prášek. Bílkový sníh vmícháme do tvarohu.
  • Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát o velikosti 35×25 cm. Jeden potřeme tvarohovou náplní a na povrch položíme druhý plát těsta.
  • Těsto propícháme vidličkou. Pečeme při 180 stupních 40 minut. Vychladlé nakrájíme na porce a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.