Jemný hořčicový krém V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Jemný jablečný páj Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj
Velikonoční beránek Cukr, 2 celá vejce, žloutky z 5 vajec a vanilkový cukr utřeme do pěny – asi 30 minut. Přidáme citronovou šťávu, tuhý… více o Velikonoční beránek
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i… Pokud jste si ještě nezkoušeli doma připravit sirup z bezových květů, určitě mu dejte šanci.… Celý článek
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek… Kuře je jedním z nejoblíbenějších typů masa. Je libové, jednoduché na přípravu a není na něm… Celý článek
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte… Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už… Celý článek
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se… 1. června mají všechny děti svátek, tak ať si ho pořádně užijí! Připravte jim to, co jim… Celý článek
Satanova kuřecí stehýnka Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření… více o Satanova kuřecí stehýnka
Uzené jako řízek Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme. Jedla jsem u známých a bylo to… více o Uzené jako řízek
Salát „Viněgret“ Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy,… více o Salát „Viněgret“
Ořechová srdíčka Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr a ořechy. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech s pečícím papírem… více o Ořechová srdíčka
Hamburger Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev… více o Hamburger
Country marináda s tymiánem Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané… více o Country marináda s tymiánem
Čočka nakyselo Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci zalijeme vodou a… více o Čočka nakyselo
Prácheňská polévka Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Játra na víně s rýží Rýži uvařte podle návodu. Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší… více o Játra na víně s rýží
Bešamelová prsíčka v pršutu … Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze… více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Cuketová omáčka na špagety Na sádle zpěníme cibulku, pak přidáme nakrájenou cuketu a všechno koření. Dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme rajský… více o Cuketová omáčka na špagety
Hovězí guláš se zeleninou Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném… více o Hovězí guláš se zeleninou