
2.8
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané… více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Překrásná a aromatická levandule zdaleka není jen bylinkou, která zkrášlí a provoní váš domov.… Celý článek
Už vás nebaví střídat klasické přílohy, jako jsou rýže a těstoviny? A co takhle zkusit quinou?… Celý článek
Maso si sozdělíme po 100g steakách a na každý plát masa rozdělíme šunku a sýr - vše je nakrájené na plátky. Potom… více o Fjord
Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme… více o Plněné taštičky
Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi… více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a… více o Rýžový nákyp s jahodami
Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na… více o Tvarohové řezy po sté
Do kuřecích řízků uděláme ostrým nožem kapsu. Řízky posypeme zvenku i zevnitř vegetou a naplníme plátky romaduru a… více o Řízky s romadurem a ořechy
Na sádle zpěníme cibuli,přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme.Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a… více o Zelná polévka
Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí), do vyšlehaného vejce přidáme cukr- šleháme. Poté přidáme všechny… více o Čokoládové muffiny – jednoduchá příprava
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je… více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme… více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Vepřové řízky naklepeme, okořeníme česnekovou solí a obalíme v hladké mouce. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme,… více o Pivovarský řízek
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.… více o Vídeňské párky v těstíčku