V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte. Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a nechte 20 minut vařit. Když je hotovo, základ polévky rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr, nechte ho rozpustit a je hotovo! Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou či koriandrem, případně kopečkem zakysané smetany.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb