Jemný hořčicový krém

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • pažitka
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • 50
      g sýr
    • koriandr
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte. Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a nechte 20 minut vařit. Když je hotovo, základ polévky rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr, nechte ho rozpustit a je hotovo! Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou či koriandrem, případně kopečkem zakysané smetany.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: