V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte. Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a nechte 20 minut vařit. Když je hotovo, základ polévky rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr, nechte ho rozpustit a je hotovo! Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou či koriandrem, případně kopečkem zakysané smetany.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.