V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte. Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a nechte 20 minut vařit. Když je hotovo, základ polévky rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr, nechte ho rozpustit a je hotovo! Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou či koriandrem, případně kopečkem zakysané smetany.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky