Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a uložíme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalijeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky