Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a uložíme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalijeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)