Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a uložíme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalijeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky