Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a uložíme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalijeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou