Jeřabiny jako brusinky

3.55

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      ks citron
    • badyán
    • 2
      kg jeřabiny
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • 2 kg odstopkovaného ovoce posypeme trochou mleté skořice a vanilkového cukru, přidáme 2 tlučené hřebíčky a 1/2 hvězdičky badyánu.
  • Pak nadrobno nakrájíme pár koleček citronu. Všechno přeneseme na hluboký plech a posypeme vrstvou krystalového cukru. Bude ho potřeba 1,4 kg.
  • Nemícháme, dáme asi na 30 minut zapéct do trouby, až se cukr rozpustí.
  • Pak plech vyjmeme z trouby, směs zalijeme 1–2 dl rumu, promícháme a plníme do skleniček.
  • Sterilovat není třeba.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: