Ježatá kolečka

2.47

hodnoceno: 19
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 130
      g hladká mouka
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce kakao
  • Na zdobení
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • 100
      g kokos
  • Na potření
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

  • Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Je lepší, když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za „syrova“ potřít řidší marmeládou (mašlovačkou).
  • Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou „bobečky“ na připravená natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.
  • Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením a obalováním – po vyjmutí z trouby je vše již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete ji volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: