Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Je lepší, když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za „syrova“ potřít řidší marmeládou (mašlovačkou).
Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou „bobečky“ na připravená natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.
Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením a obalováním – po vyjmutí z trouby je vše již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete ji volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky