Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Je lepší, když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za „syrova“ potřít řidší marmeládou (mašlovačkou).
Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou „bobečky“ na připravená natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.
Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením a obalováním – po vyjmutí z trouby je vše již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete ji volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka