Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Je lepší, když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za „syrova“ potřít řidší marmeládou (mašlovačkou).
Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou „bobečky“ na připravená natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.
Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením a obalováním – po vyjmutí z trouby je vše již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete ji volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině