Jihlavský koláč

4.2

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: 24
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce celá
    • 200
      ml mléko
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 120
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  • Těsto dáme do domácí pekárny vykynout.
  • Poté vykynuté těsto na vále rozdělíme na 24 bochánků a necháme ještě 20 minut kynout.
  • Poté pomašlujeme vejcem s mlékem a troškou oleje.
  • Dáme péct do rozpečené trouby na 200 stupňů a hlídáme, až zezlátnou.
  • Vychladlé koláče rozřízneme na půlku a plníme vanilkovým krémem.
  • Náplň připravíme tak, že uvaříme hustý puding, do kterého zašleháme cukr, tvaroh a máslo, necháme vychladnout.
Zařazení: Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: