g
sušené houby
nejlépe čerstvé, mohou být i zavařené
1
ks
kmín
1
ks
pepř celý
Postup přípravy receptu
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky. Houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky. Do velkého hrnce, kde se už vaří voda, dáme brambory, houby a kmín. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Přidáme smetanu rozmíchanou v mouce a přilijime vývar z bujónu. Vše povaříme. Potom do polévky rozklepneme vejce a dochutíme koprem a kořením.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta