g
sušené houby
nejlépe čerstvé, mohou být i zavařené
1
ks
kmín
1
ks
pepř celý
Postup přípravy receptu
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky. Houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky. Do velkého hrnce, kde se už vaří voda, dáme brambory, houby a kmín. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Přidáme smetanu rozmíchanou v mouce a přilijime vývar z bujónu. Vše povaříme. Potom do polévky rozklepneme vejce a dochutíme koprem a kořením.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem