Jihočeské zelňáky Jirsových

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: 40 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 190
      g hera na plátky
    • 500
      g kysané zelí
    • 2
      lžička drcený kmín
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
  • Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
  • Rozdělíme na 8 stejně velkých kusů, z nich vytvarujeme placky o síle 3–5 mm.
  • Osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: