Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky, rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík